Aanspreekpunt Naoorlogse Generaties
Bij mensen die vlak voor, tijdens of na de oorlog ter wereld kwamen en opgroeiden in gezinnen van oorlogsgetroffenen spelen soms vragen als:
- Wat maakte mijn familie mee tijdens de Japanse bezetting, de Bersiap of zelfs tijdens de eerste jaren van de Indonesische republiek?
- Waarom werd er thuis over die periode zoveel gesproken of juist hierover gezwegen?
- Waarom die moeizame band met mijn ouders, met wie ik mij eigenlijk intens verbonden voel?
- Hoe kom ik meer te weten over de cultuur en de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, het land van herkomst van mijn familie?
- Welke psychotherapeuten met ervaring op het gebied van problematiek van naoorlogse generaties zitten er in mijn regio?
Het Aanspreekpunt Naoorlogse Generaties (ANG) wil u helpen bij het beantwoorden van deze en andere vragen. Het aanspreekpunt is in 1990 opgericht om kinderen van getroffenen uit de Tweede Wereldoorlog te steunen en te informeren. Ook latere generaties, hulpverleners en geïnteresseerden die willen weten hoe de Tweede Wereldoorlog - wat Pelita betreft: de Japanse bezetting, de Bersiap en de eerste jaren van de Indonesische republiek - in meerdere generaties kan doorwerken, kunnen bij het aanspreekpunt terecht.
In het aanspreekpunt werken Arq-partners Stichting Pelita, Stichting 1940-1945, Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld en Stichting Centrum ‘45 samen.
Het Aanspreekpunt Naoorlogse Generaties is op doordeweekse dagen van 09:00 tot 12:00 uur bereikbaar op 088 330 51 50.
Hier kunt u de brochure met algemene informatie over het ANG downloaden.
En hier vindt u de website van het ANG