• Gotong Royong
  • Gotong Royong
  • Gotong Royong
  • Gotong Royong
  • Gotong Royong
  • Gotong Royong
  • Gotong Royong

Gotong Royong

 

Wat is Gotong Royong?

Zorgen voor elkaar, dat betekent Gotong Royong. De vrijwilligers van Gotong Royong ondersteunen senioren met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië. Zij doen dat op zo'n manier dat deze senioren zich vertrouwd en gerespecteerd voelen. Namelijk door in de benadering rekening te houden met hun Indische of Molukse achtergrond, cultuur en geschiedenis. Dit noemen we bij Pelita contextgebonden en cultuursensitief.

Onze meeste vrijwilligers hebben eveneens een Indische of Molukse achtergrond, of in ieder geval een sterke affiniteit hiermee. Bijdragen aan het welzijn van deze senioren en voorkomen dat ze in een sociaal isolement terecht komen, vormen hun uitgangspunt. 


Is Gotong Royong iets voor u?

Zou u het leuk vinden om als oudere eens samen met een ander iets te ondernemen? Met iemand die begrijpt waar u vandaan komt? Samen koffie drinken of uw verhaal kunnen doen. Of misschien wilt u een keertje winkelen of een Masoek Sadja uitproberen of Pelita Eettafel?

“Ik ben zo blij met de vrijwilligster die wekelijks bij mij komt. Ik kan zo fijn met haar kletsen! We gaan wel eens samen boodschappen doen en binnenkort gaan we naar de Masoek Sadja! Nu kan dat.”

Gotong Royong heeft vrijwilligers die dit allemaal graag met u willen ondernemen. Onze vrijwilligers hebben zelf vaak een Indische of Molukse achtergrond. Dit maakt het contact misschien gemakkelijker, want u begrijpt elkaar beter. U kunt met hen praten over vroeger of samen de keuken in om een lekkere pan nasi te gorengen. U zit nergens aan vast en er wordt niets van u verwacht. 

Esther Thomas is zo'n vrijwilliger. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Pelita in 2017, werden zij en mevrouw Laura Koch-Crietee geïnterviewd voor de jubileumfilm. Dit is een kort fragment uit de film.


Informatie en contact

Voor meer informatie over Gotong Royong kunt u contact opnemen met:

Het Pelita Loket (088 330 51 11, info@pelita.nl) of met de coördinerend vrijwilliger van Gotong Royong in uw regio:

Den Haag: (06 132 46 181), d.bellaard@pelita.nl

Zwolle: (026-4605854), gotongzwolle@hotmail.com  

Eindhoven (06-2455 8006)

 

Zie onze folder.