• Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?
  • Waarom vrijwilligerswerk?

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers in de hoofdrol 

Vrijwilligers spelen een grote rol in onze dienstverlening. Zij organiseren en begeleiden bijvoorbeeld onze Masoek Sadja’s, Indische Eettafels, Koffietafels en bijeenkomsten voor de naoorlogse generaties. Onze Gotong Royong-vrijwilligers gaan op huisbezoek en ondernemen activiteiten met kwetsbare ouderen. En de vrijwilligers van de Molukse Ouderendag staan garant voor een jaarlijks succesvol evenement voor tweeduizend Molukse senioren. 

Geschiedenis en cultuur 

Pelita-vrijwilligers hebben vaak zelf een Indische of Molukse achtergrond of een grote affiniteit met onze doelgroep. Daarom kunnen zij als geen ander de cultuursensitieve en contextspecifieke zorg en aandacht geven die Pelita zo belangrijk vindt; zij weten wat de oudere tegenover hen heeft meegemaakt en waar die vandaan komt. En dus ook hoe iemand graag benaderd wil worden. 

“Een warm bad, en mijn eigen Indische roots worden aangesproken. Dit vrijwilligerswerk past perfect in de zoektocht naar mijn eigen identiteit”. (Ankie Reurink-Waarts, vrijwilliger Eet-Contactgroepen Eindhoven) 

Onmisbaar 

Zonder onze vrijwilligers kunnen we al die waardevolle diensten niet aanbieden aan onze doelgroep. Daar zijn simpelweg vele handen voor nodig. Maar de vrijwilligers halen omgekeerd ook veel uit hun inzet voor Pelita. We horen vaak terug dat het vrijwilligerswerk dat ze doen ze een gevoel van thuiskomen geeft. Dat ze via hun vrijwillige inzet voor onze doelgroep de band met hun eigen verleden hebben aangehaald en versterkt.