• Ontmoetingen
  • Ontmoetingen
  • Ontmoetingen
  • Ontmoetingen
  • Ontmoetingen
  • Ontmoetingen
  • Ontmoetingen

Ontmoetingen

Net als in Wouter Mullers lied 'Wil iemand weten waar Indië nog ligt?' denken we dat Indië een beetje voortleeft als mensen uit voormalig Nederlands-Indië elkaar ontmoeten of even samenzijn. Daarom en ook om mensen even uit hun isolement te halen en voorlichting te geven, organiseert Pelita diverse bijeenkomsten in het land zoals:


Masoek Sadja's

Onze Masoek Sadja's zijn onze maandelijkse inloopmiddagen met livemuziek, catering, een enkele keer een spreker met spannende, mooie of informatieve onderwerpen of een performer met een prachtige korte voorstelling. Afhankelijk van de diverse locaties komen er gemiddeld zo'n 50 tot 200 bezoekers.

Tijdens deze middagen zijn onze vrijwilligers u van dienst, die u onder meer kunnen doorverwijzen naar het Pelita-loket voor vragen over bijvoorbeeld de Wuv, Wubo of AOR of voor doorverwijzing naar Maatschappelijk Werk.

Zie de agenda voor de komende Masoek Sadja bij u in de buurt.

 


Eettafels

Gezellig samen een hapje eten, onder het genot van een muziekje even bijpraten of misschien wel een dansje wagen: het kan allemaal tijdens de Indische Eettafels.

Zie hiervoor de agenda, maar let er op dat u tijdig moet reserveren!

Voor alvast een indruk vindt u hier foto's van de Indische Eettafel in Amersfoort.

 


Pelita Landelijke Molukse Ouderendagen

Onze Landelijke Molukse Ouderendagen zijn de jaarlijkse bijeenkomsten in Barneveld voor Molukse senioren uit het hele land. Gemiddeld zo'n 2 duizend bezoekers. Hier vindt u een impressie.

Door de coronacrisis gaat de bijeenkomst van dit jaar helaas niet door. Zie de mededeling hierover.


KJBB-dagen

Met de organisatie van de KJBB-dagen in Haarlem en Breda evenals de landelijke KJBB-dag in Bronbeek helpt Pelita deze 30 jaar oude vereniging van Kinderen uit de Japanse Bezetting en Bersiap met haar voortzetting.

 


Koffietafels

Pelita organiseert ook kleinere, rustige bijeenkomsten zoals de koffietafel in Nijmegen.

 


Bijeenkomsten Indische naoorlogse generaties

Voor de naoorlogse generaties bieden we gelegenheid om stil te staan bij de vraag in hoeverre de achtergrond van hun ouders of grootouders, met name de oorlog en de gedwongen migratie, van invloed was op hun persoonlijke ontwikkeling.

Zie onze folder. U krijgt hierin ook een indruk van de opzet van zo'n dag.

Hier vindt u een impressie. 

Zie ook de aankondiging voor de volgende bijeenkomst.