Indien deze nieuwsbrief niet leesbaar is, klik dan hier

September 2022

Terugblik op Tong Tong Fair

Stichting Pelita kan terugkijken op een succesvolle deelname aan de Tong Tong Fair. Het was weer voor het eerst, na twee jaar afwezigheid, gezellig druk tijdens deze alweer 62ste editie. Omdat we 75 jaar bestaan hadden we ook extra programma's ontwikkeld voor het Tong Tong Podium, de Tong Tong Studio en de Veranda (de 'hospitality lounge').

 

Zoals gebruikelijk hadden we een informatiestand. Deze werd elf dagen lang druk bezocht door mensen met vragen over onze dienstverlening. Ook een aantal bezoekers die zich graag als vrijwilliger willen inzetten stonden we te woord. En af en toe kwamen Indische BN-ers even langs voor een praatje. 

 

Vanwege ons 75 jarig bestaan hadden we een optreden van de Pelita All Stars, met een gedenkwaardige versie van Blue Bayou. Echt even terugkijken!

 

En we zijn enorm dankbaar dat Vivian Boon van Moesson onze host wilde zijn voor het programma 75 jaar Pelita in de Tong Tong Studio met een speciale Moesson Live!. 

 

Bijzonder en ontroerend was tenslotte de speciale live radio-uitzending 'Adres Onbekend', die rechtstreeks van de Tong Tong Fair kwam, vol met Indische zoektochten en herenigingen van uit het oog verloren vrienden en familie. Deze uitzending kunt u hier terugluisteren.

 

Volgend jaar is de Tong Tong Fair weer in mei. Zien we u dan weer?

Bijdrage Stichting Pelita aan VR-bril dementie

Het onderzoeksproject VRbeelding wil in beeld brengen hoe de maatschappij tegen leven met dementie aankijkt en verzamelt hiervoor beelden en foto’s met een korte toelichting of bijschrift. Het verzamelde materiaal wordt tot een Virtual Reality film gemonteerd voor een VR-bril.

 

Stichting Pelita is partner in dit project en vindt het belangrijk dat ook het perspectief vanuit onze doelgroepen wordt meegenomen. We waarderen het als u ook materialen aandraagt. Hoe u dat moet doen, kunt u hier lezen.

Gezocht: Vrijwillig Coördinator Indische Eettafel Utrecht

In Utrecht vindt eens per twee maanden een Indische Eettafel plaats in Wijkcentrum De Dreef, van 14.00 tot 17.00 uur. Voor deze Eettafel zoeken we een Vrijwillig Coördinator die vrijwilligers, musici en cateraar aanstuurt en contacten onderhoudt met de beheerder van het wijkcentrum en de regiocoördinator van Stichting Pelita. 

 

Kijk hier voor de gehele vacaturetekst.

10.000ste Indische Podcast

De Indische Podcast bereikte onlangs een mijlpaal: 10.000 downloads. In 12 afleveringen vertellen mensen met een achtergrond in Nederlands-Indië hoe zij in Nederland probeerden in te burgeren en hun leven zo goed en kwaad als het ging, inrichtten.

 

De podcast is gemaakt door Peter van Riel en te beluisteren via de Cultuurkist van Pelita.

1 oktober: Masoek Sadja XL Noord Nederland

Voor de regio Noord Nederland is er op 1 oktober een extra feestelijke Masoek Sadja XL in het kader van het 75-jarig bestaan van Stichting Pelita. In de ochtend is er een seminar voor genodigden uit de zorg en vertegenwoordigers uit de Indische en Molukse gemeenschappen.

 

Het middagprogramma vanaf 13.30 uur is voor iedereen uit de regio toegankelijk. Mits u zich inschrijft. Er zijn optredens van o.a. Ricky Risolles en Tante Lien, de band Xanur en heerlijk Indisch eten van Indonesia Indah. 

 

Toegang: 4 euro p.p., betalen bij entree. Partycentrum De Deel, Den Hulst 180, 7711 GV Nieuwleusen.

11 oktober: Ukelele spelen in Kopi Kecil Krea

Ukelele hoort bij krontjong en de Hawaiian Sound die in Indië populair was. Zelf proberen? De ukeleles liggen klaar om bespeeld te worden. U zult verbaasd staan van wat u aan het eind van deze workshop al kunt spelen!


Kosten: 3 euro. 10.00 tot 12.00 uur. Museum Sophiahof, Sophialaan 10, Den Haag. Informatie en inschrijving: Cynthia Pietersen (KOO), 06-1975 0309, Stan Hoestlandt (Stichting Pelita), 06-1324 6181.

23 oktober: Masoek Sadja XL Noord-Holland

Woont u in de regio Noord-Holland en Hilversum? Dan is er voor u een speciale Masoek Sadja XL op 23 oktober in Den Helder.

 

Vanaf 13.30 uur. Met muziek van Wouter Muller, Lex Burgersdijk en de Wipe Out Selection. Verder is er een minipasar met boeken, batik, sambal, kroepoek, Indische snacks en andere snuisterijen. 

 

Ook hier is aanmelding verplicht. Bekijk hiervoor de flyer, ook voor de mogelijkheden voor eventueel busvervoer. 

 

Entree 4 euro. In Hotel Den Helder, Marsdiepstraat 2, 1784 AP Den Helder.

Stuur een email naar info@pelita.nl als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.