• Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers

MASOEK SADJA ASSEN ZOEKT PENNINGMEESTER

Wil je iets betekenen voor de eerste generatie ouderen en woon je (in de omgeving van) Assen? Dan spreekt deze vacature je vast aan. De Masoek Sadja Assen zoekt een penningmeester voor de gezellige inloopmiddagen voor Indische en Molukse ouderen, vijf keer per jaar. De werkzaamheden bestaan uit het beheren van de kas bij de entree van de Masoek en het bijhouden van een eenvoudig boekhoudformulier. 

We bieden een korte opleiding, een onkostenvergoeding, goede begeleiding en werken in een klein team met hart voor Indische en Molukse ouderen. Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Theo Boiten, regiocoördinator Pelita Noord-Nederland, tel. 06-13521353, t.boiten@pelita.nl.


TWEE VRIJWILLIGERS MET SPIERKRACHT GEZOCHT VOOR IET-UTRECHT!

Voor de Indische Eettafel Utrecht zoeken we twee vrijwilligers (m/v) met spierkracht! Heb je affiniteit met Indische en Molukse ouderen of heb je dezelfde achtergrond, dan sluiten we je graag in onze armen! 

Je helpt bij het op- en afbouwen, met name de zware schuifdeuren openen en sluiten, stoelen en tafels op de plek zetten en ook weer terug. In de tussentijd maak je een praatje met de gasten of ruimt hier en daar wat rommel op. Je staat onder leiding van een vrijwilliger-coördinator.

Locatie: "De Dreef", Overvecht-Zuid te Utrecht. Beloning: gratis Indische maaltijd, een hartstikke leuk team en je mag nog meedansen ook! 

Heb je interesse of meer info nodig: mail of bel naar Sylvia Hiert, Regio-coördinator Midden-Nederland, 06-10991336 of s.hiert@pelita.nl


EETTAFEL APELDOORN ZOEKT COORDINEREND VRIJWILLIGER

Heb je een familie-achtergrond in voormalig Nederlands-Indië? Wil je iets betekenen voor de oudere generaties? Zit gastvrijheid in je DNA en woon je in de omgeving van Apeldoorn?

De Indische Eettafel Apeldoorn zoekt een Coördinerend Vrijwilliger, misschien wel iets voor jou!

Wij zoeken iemand die van aanpakken weet, graag initiatief neemt, de puntjes op de ï” zet en een passie heeft voor samenwerken.

We bieden een korte opleiding, een onkostenvergoeding, goede begeleiding en werken in een enthousiast, klein team met hart voor Indische en Molukse ouderen.

Enthousiast geworden? Kijk voor verdere informatie verder op deze website of neem direct contact op met Josselien Verhoeve, Regiocoördinator Pelita Oost-Nederland tel. 06-26949275, of j.verhoeve@pelita.nl


VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR DE DE GOTONG ROYONG DEN HAAG

Wegens het verloop en nieuwe hulpvragen zoekt coördinator Sonja Roelants  voor haar Gotong Royong-project in Den Haag vrijwilligers die ouderen willen bezoeken of begeleiden.

U kunt voor meer informatie bij haar terecht via 06 - 201 33 644 of gotongroyongdenhaag@mail.com


VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR PELITA CLIENTONDERSTEUNING (AANVRAAGBEGELEIDING WMO) NOORD NEDERLAND

Stichting Pelita biedt speciaal voor de Indische en Molukse ouderen hulp bij aanvragen in het kader van de WMO, ook wel onafhankelijke cliëntondersteuning genoemd.

Voor het team van Pelita Cliëntondersteuning zijn we dringend op zoek naar versterking in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. We bieden een korte opleiding,een goede km-vergoeding, en werken in een enthousiast, klein team met hart voor de Indische een Molukse ouderen. De vrijwilligers zijn ongeveer 2 tot 3 uur per week aan de slag als cliëntondersteuner WMO.

De aanvraagbegeleiding WMO –ondersteuning van de WMO keukentafelgesprekken’- wordt grotendeels door vrijwilligers van 2e en 3e generatie uitgevoerd. De vrijwilliger bereidt met de oudere het ‘keukentafelgesprek’ voor en zorgt ervoor dat de oudere zich volledig uitspreekt over zijn of haar lichamelijke en psychische beperkingen, zodat die de hulp en voorzieningen krijgen waar hij/zij recht op heeft. Denkdaarbij aan hulp in de huishouding, regio vervoerspas/Valys pas, scootmobiel, aangepaste toilet en badkamer, etc.

Voor verdere informatie, zie de folder Pelita Cliëntondersteuning, en Theo Boiten, regio coördinator Pelita Noord Nederland tel. 06-13521353, of t.boiten@pelita.nl