• Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda
  • Agenda

Agenda

18 februari 2023: Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst 

‘Thuisbrengen van verdriet. Afscheid, verlies en rouw in het leven van de naoorlogse generatie’

Tijdens de Pelita Naoorlogse Generatiebijeenkomst, op zaterdag 18 februari in Museum Sophiahof, zijn Krista Jacobsen Jensen en Léon Kempees te gast.

De bijeenkomst start met een lezing over wat verlies en rouw voor de naoorlogse generatie betekenen. Ze gaan in op wat van invloed is op het rouwproces als iemand een impactvol verlies in het leven meemaakt. En hoe de oorlog en de Indische geschiedenis hier -mogelijk- in doorklinken. Daarna vindt het gesprek plaats over de vraag wat afscheid nemen betekent. Welke ervaringen en gevoelens kom je hierin tegen? En welke invloed heeft de Indische geschiedenis op het rouwproces in het dagelijks leven van de naoorlogse generatie? Hoewel het rouwproces bij ieder mens anders is, zijn er ook overeenkomsten te vinden bij de naoorlogse generatie met een Indisch familieverhaal.

Over de sprekers

Krista Jacobsen Jensen (1971) is systemisch rouwbegeleider met een praktijk in Utrecht en Amsterdam. Ze is zelf Indisch en van de tweede naoorlogse generatie. Ze werkt met mensen met levensvragen rondom verlies en rouw. Hierbij heeft ze speciale aandacht voor de naoorlogse generatie en de invloed die de Indische geschiedenis heeft op wat iemand ervaart in het rouwproces en wat er nodig is om te kunnen helen. www.kristajacobsenjensen.nl

Léon Kempees (1986) is systemisch coach en trainer en heeft een Indische achtergrond. Hij coacht mensen bij persoonlijke (en professionele) ontwikkeltrajecten en biedt counseling aan diegenen die een luisterend oor of sparringpartner kunnen gebruiken bij tegenslagen in hun leven. Ook is hij geschoold in Familieopstellingen (Academie voor Psychodynamica), Systemisch Werk en Organisatieopstellingen (Bert Hellinger Instituut). www.kempeesenco.nl

Programma

11.00 uur: Inloop
11.30 uur: Welkomstwoord Ed Roso
11.35 uur: Interactieve lezing
12.45 uur: Lunch
14.00 uur: Interactieve lezing
15.15 uur: Afronding en napraten
17.00 uur: Sluiting Museum Sophiahof

 

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 18 februari 2023
Locatie: Museum Sophiahof, Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
Entree: € 5,00 p.p. (graag contant en gepast betalen, geen wisselgeld mogelijk)

In Museum Sophiahof zijn warme (Indische) snacks op eigen kosten verkrijgbaar.  Voor nadere informatie en aanmelding (tot uiterlijk 13 februari) kunt u contact opnemen met Ed Roso, tel. 06-28666198 of e.roso@pelita.nl.


Bijeenkomsten INOG

Dé INOG, samenwerkingspartner van Stichting Pelita, organiseert iedere eerste zaterdag van de maand een bijeenkomst voor naoorlogse generaties. De aankondigingen zijn te vinden op hun Facebookaccount.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in Maxima’s, Maximaplein 7, 3832 JS Leusden.

Voor meer informatie: 06-30645561 of inog.amersfoort@gmail.com.