• Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd
  • Pelita Verhalenwedstrijd

Pelita Verhalenwedstrijd

OVERIGE INZENDINGEN PELITA VERHALENWEDSTRIJD 2021

Een flink aantal inzenders heeft toestemming gegeven om hun verhaal op deze website te publiceren. Daar zijn we dankbaar voor. Want al hebben ze net niet gewonnen, de verhalen zijn de moeite waard om te lezen en blijven op deze manier behouden. 

Nogmaals dank aan alle inzenders. 

Hun verhalen kunt u hier lezen.


WINNAARS PELITA VERHALENWEDSTRIJD 2021 BEKEND

Onze oproep om een verhaal in te sturen voor de Verhalenwedstrijd ‘De oorlog dichtbij’, leverde ongeveer veertig inzendingen op. Voor een eerste Verhalenwedstrijd zijn we daar, als Stichting Pelita, heel tevreden over. Het laat niet alleen zien dat het ‘zwijgen’ van de eerste generatie door de naoorlogse generaties doorbroken wordt, maar ook dat er nog steeds genoeg verhalen te vertellen zijn. 

De openhartigheid waarmee inzenders hun persoonlijke verhaal vertelden, was ontroerend. Over het algemeen was de jury, bestaande uit Adriaan van Dis, Reggie Baay en Stefanie Hehalatu, regiocoördinator Zuid van Stichting Pelita, zeer te spreken over het niveau van de ingezonden verhalen (en een gedicht). 

Na lang beraad zijn er vijf winnaars aangewezen door de jury, in willekeurige volgorde: Rody van CalckMarianne des BouvrieRomeo TuinmanRonald Poetiray en Angelique Ende. Van harte gefeliciteerd en complimenten van de jury!

Door op hun naam te klikken wordt hun inzending zichtbaar. De winnende verhalen werden ook gepubliceerd in ons magazine Pelita Nieuws van augustus 2021.

Lees hier het volledige juryrapport.