• Uit het oog
    Contact
  • Uit het oog
    Ondersteuning
  • Uit het oog
    Aandacht

Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u een formulier invullen, klik hier om naar het formulier te gaan.

Uw bericht verschijnt pas na goedkeuring door onze moderator.

Berichten

Door Liesbeth Beerdsen-Roest op 1 april 2019

Ik zoek mijn vriendinnetje en klasgenootje Irene le Duc.
We zaten in de vijfde klas van de Paul Kruger school in Jakarta.
Dat was in het jaar 1949 - 1950.
In 1950 ben ik naar Nederland gegaan en is het contact verwaterd.
Irene , waar ben je?

Door Liesbeth Beerdsen Roest op 29 maart 2019

Ik ben op zoek naar Irene le Duc. Ze zat bij mij in de klas op de Paul Kruger school in Jakarta.

Door Ellen van Buiten op 12 maart 2019

Via uw stichting zoek ik kontakt met Henk en Marieke Bakker.

Door Louis Sibbald op 24 februari 2019

Wie kan mij helpen aan het adres van Humphry Karel Boudewijn Jansen geboren 11-09-1949 te Semarang, woonachtig geweest in Stein, Beek en Geleen. Uw reactie van harte tegemoetziende Louis Sibbald

Door Elly van der Bijl op 25 januari 2019

Ben op zoek naar 2 neefjes
Dekker : 1 Cornelis Hans Amadeus geb.1934
,,--- ,, : 2 James Karel Carrol Josef geb.1937

In 1948 of 1949 met hun moeder vertrokken naar Nederland

Hun vader en mijn moeder waren broer en zus Vriendelijke groeten Mevr.E v.d. Bijl- Schröder

Door sophie Seljee op 23 januari 2019

Ik ben op zoek naar passagierslijsten van schepen die tussen 1889 en 1940 van en naar Indie zijn gegaan. Weet iemand een website waar ik deze passagierslijsten kan vinden?

Door Sharon Roberts op 17 januari 2019

Ik ben op zoek naar het graf van Charles Parchaty Hendrik LeBlance. Hij is de grootvader van mijn man geweest. Het enige dat wij van hem weten, is dat hij geboren is op 05-09-1909 en is gestorven op 06-10-1946 te Kupang. Het was tijdens de missie tussen Nederlands-Indië en New Guinea. Hij was een KNIL-militair van de Nederlandse troepen.

Ik kom regelmatig in contact met ouderen met een Indisch achtergrond en een van de ouderen voor wie ik zorg heeft mij naar Pelita verwezen.

Wij hopen dat u ons meer duidelijkheid kunt geven over de plaats waar hij ligt begraven

Mvg,
Sharon Roberts

Door Jaap Boas op 25 december 2018

Mijn grootvader Henk Broekhuys heeft in kamp Ambawara kamp 7 gezeten na 1-1-1945 en is daar gestorven op 13-06-1945. Ik wil graag meer te weten komen over die periode en in het bijzonder over wat er is gebeurd met mijn grootvader. Wie kan mij verder helpen?

Door Ron Geenen op 20 december 2018

Ron Geenen van www.myindoworld.com zoekt familie van Gertrude Threresia Wernicke (geboren 13-08-1945), die tijdens de Bersiap in kamp Lodjiwetan zat. Ze woont nu in Lembang en sukkelt met haar gezondheid

Door Arjen Schamhart op 18 december 2018

Mijn vragen zijn op dit moment:
1. Mijn moeder is opgegroeid bij de Rante Karoea op Zuid-Celebes. De afgelopen zomer zijn we daar op bezoek geweest. Heel erg interessant en hartverwarmend! O.a. bleek dat de huidige eigenaar van de koffieplantage die mijn grootouders gesticht hebben, gebruik maakt van een concessie van 100 jaar die nu dus nog geldig is. Uit interesse ben ik op zoek naar dit document.
Mijn vraag hierover is hoe kan ik achter die concessie komen?
2. Mijn moeder heeft in de oorlog in Malino en Kampili gezeten. Beide locaties hebben we bezocht. Hoewel er veel informatie over beide kampen op internet te vinden is, vonden we op locatie weinig concrete aanknopingspunten. Alleen bij Kampili vonden we de watertoren van het kamp, maar de begraafplaats bijvoorbeeld was niet te vinden.
Mijn vraag hierover is of het kamp mogelijk deels gelegen was op de locatie van het huidige Institut Pemerintahan Dalam Negeri. Dit instituut ligt namelijk vlak naast de locatie van de watertoren en ik weet dat het kamp gelegen was in/bij een oorspronkelijk sanatorium.
3. Als dit klopt dan zou ik graag met mensen daar in contact komen. Via internet is dit tot nu toe niet mogelijk gebleken.
4. We hebben lang gezocht naar de begraafplaats van mijn opa de heer Adriaan van Dijke. Hij is de stichter van de plantage en blijkt nog steeds geliefd onder de bevolking. We hebben foto’s uit 1987 van de locatie, maar konden de plek deze zomer niet lokaliseren. Het zou tussen Rantepao en Makale moeten zijn.
Mijn vraag is of jullie kennis hebben om dit graf te kunnen lokaliseren.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next