• Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers
  • Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers


* Coördinator en vrijwilligers gezocht voor de Gotong Royong Den Haag

Wegens het verloop en nieuwe hulpvragen zoekt coördinator Sonja Roelants  voor haar Gotong Royong-project in Den Haag vrijwilligers die ouderen willen bezoeken of begeleiden.

Zij is tevens op zoek naar een collega Coördinator Gotong Royong om dit maatjesproject in Den Haag tezamen te begeleiden.

U kunt voor meer informatie bij haar terecht via 06 - 201 33 644 of gotongroyongdenhaag@mail.com


* 2 vrijwilligers voor de Indische Eettafel Hilversum 

Je bent van Indische of Molukse afkomst en/of hebt affiniteit met de Indische en Molukse ouderen. Je houdt er wel van om jouw handen uit de mouwen te steken. Die handen zijn nodig voor hands-on in de zaal en het aanvullen van het Indisch buffet-team. Je bent gemiddeld 5,5 uur per keer kwijt, 1x in de 2 maanden.Het liefst woon je in Hilversum of de directe omgeving. 

Heb je interesse, dan graag contact opnemen met Sylvia Hiert, regio coördinator Midden Nederland, s.hiert@pelita.nl, tel. 06-10991336.


* Vrijwiliger voor een Chinees-Indische dame in Utrecht gezocht

Gezocht: per direct een vrijwilliger (m/v) voor een alleenstaande Chinees-Indische dame (50) uit Utrecht. Mevrouw heeft het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS). Soms heeft ze heftige aanvallen en kan ze niet koken. De vrijwilliger kan haar helpen met het vooruit koken, of door haar eind van de week of één dag van het weekend een bezoekje te brengen.

Kom je uit Utrecht en heb je interesse? Neem dan s.v.p. contact op met Sylvia Hiert, tel. 06-10 99 13 36 of s.hiert@pelita.nl


 * Vrijwilligers gezocht voor Pelita Cliëntondersteuning (aanvraagbegeleiding WMO) Noord Nederland.

Stichting Pelita biedt speciaal voor de Indische en Molukse ouderen hulp bij aanvragen in het kader van de WMO, ook wel onafhankelijke cliëntondersteuning genoemd.

Voor het team van Pelita Cliëntondersteuning zijn we dringend op zoek naar versterking in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. We bieden een korte opleiding,een goede km-vergoeding, en werken in een enthousiast, klein team met hart voor de Indische een Molukse ouderen. De vrijwilligers zijn ongeveer 2 tot 3 uur per week aan de slag als cliëntondersteuner WMO.

De aanvraagbegeleiding WMO –ondersteuning van de WMO keukentafelgesprekken’- wordt grotendeels door vrijwilligers van 2e en 3e generatie uitgevoerd. De vrijwilliger bereidt met de oudere het ‘keukentafelgesprek’ voor en zorgt ervoor dat de oudere zich volledig uitspreekt over zijn of haar lichamelijke en psychische beperkingen, zodat die de hulp en voorzieningen krijgen waar hij/zij recht op heeft. Denkdaarbij aan hulp in de huishouding, regio vervoerspas/Valys pas, scootmobiel, aangepaste toilet en badkamer, etc.

Voor verdere informatie, zie de folder Pelita Cliëntondersteuning, en Theo Boiten, regio coördinator Pelita Noord Nederland tel. 06-13521353, of t.boiten@pelita.nl* Voor de Indische Koffietafel te Deventer in oprichting is Josselien Verhoeve op zoek naar vrijwilligers. U kunt haar bereiken via j.verhoeve@pelita.nl.