Indien deze nieuwsbrief niet leesbaar is, klik dan hier

PELITA

Pelita 70 jaar

Deze maand bestaan we 70 jaar en houden we op 22 november een feestelijke bijeenkomst als start van een jaar vol activiteiten voor Indische en Molukse ouderen.

 

Tijdens de bijeenkomst op 22 november in het Haagse theater Diligentia kijken we niet alleen terug op 70 jaar dienstverlening maar ook op de invulling van vormen van contextgebonden welzijn & zorg waarop Pelita zich momenteel richt.

 

Lector community care Rick Kwekkeboom gaat hier tijdens haar lezing op in, waarna Hans Goedkoop de paneldiscussie leidt met Reggie Baay, Herman Keppy, Adriaan van Dis en Sylvia Pessireron.

 

Julya Lo'ko en Vinchenzo Tahapary verzorgen de muziek.

 

Hier vindt u het programma.

 

Meldt u zich vanwege het beperkte aantal plaatsen voor 17 november aan. Bij de toewijzing van plaatsen hanteren we de volgorde van aanmeldingen.

Spreekuren

Mocht u behoefte hebben aan een individueel gesprek, kunt u telefonisch een afspraak te maken voor een spreekuur in Diemen, Nijmegen, Den Haag of Eindhoven.

 

Hier vindt u meer informatie.

Pelita-huizen

 

In verband met ons 70-jarig jubileum schreef Ed Vermeulen in het recente Pelita Nieuws over de zogenaamde Pelita-huizen in Baarn.

 

Hier vindt u deel 1 van zijn verhaal.

 

Pelita Nieuws verschijnt 6x per jaar, waarvoor u zich via redactie@pelita.nl kunt abonneren.

 

Een jaarabonnement bedraagt € 17,50.

Focus op Indonesie

 

Tot en met 17 december biedt Deventer een prachtig cultureel aanbod onder de naam Focus op Indonesië: van Indonesische films, fietstochten, dansworkshops, lezingen (waterwerken in Jakarta, landschapsarchitectuur, stedenbouw), interviews (met Alfred Birney, Atjehers en vier generaties Papoea's), slavernij in Nederlands-Indië, hip-hop als kritische stem, en nog veek meer. 

 

Hier vindt u het programma dat u kunt downloaden.

Java Post

 

In de Java Post leest u over de steunverlening in Djokja, het late eerbetoon aan Molukse KNIL-militairen, de vroegere opiumhandel van de overheid, Indisch Bronbeek in Batavia, Willy Derby’s tournee door Indie en Reggie Baay’s artikel over onderbelichte slavernij in Indië

PELITA

Indische Eettafels

 

Overal op onze Indische Eettafels staan onze vrijwilligers voor u klaar voor een gezellige Indische maaltijd met veel Indische of Molukse disgenoten!

 

Hier vindt u ons overzicht aan Indische Eettafels.

Masoek Sadja's

 

Op onze Masoek Sadja's vindt u misschien gelegenheid tot een dans of is het al voldoende om van bezoekers te genieten of Indische hapjes te kopen.

 

Hier vindt u ons overzicht aan Masoek Sadja's.

Stichting Moluks Historisch Museum

 

Hier vindt u de nieuwsbrief van Stichting Moluks Historisch Museum, onder meer over hun verhuizing naar Sophialaan 10 in Den Haag dat deze stichting onder meer met het Indisch Herinnerings Centrum zal delen.

Adieu Indië

Op zondagmiddag 10 december speelt Stichting Het Portret Spreekt in Muzee Scheveningen haar zeer succesvolle voorstelling Adieu Indië. Zie hier meer informatie, waaronder de trailer.

 

Reserveer tijdig aangezien deze voorstelling telkens snel uitverkocht is!

Stuur een email naar info@pelita.nl als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.