Indien deze nieuwsbrief niet leesbaar is, klik dan hier

PELITA

Indo Radio

Misschien een idee om Indo Radio aan te zetten, terwijl u deze nieuwsbrief leest. Overdag onder meer country, Indorock of krontjong. 's Avonds soul, jazz of funk. Tenminste voor onze lezers in Europa... Op de site van Indo Radio vindt u bovendien veel nieuws, tips en interviews.

Volksoperahuis

Tot en met 25 april speelt het Volksoperahuis haar voorstelling Hete Peper door het land. Op 11 april in Arnhem en van 23 tot met 25 april in Amsterdam. Hete Peper is een liefdesverhaal met op de achtergrond de relatie en geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Een voorstelling met veel muziek, van krontjong tot rock, en prachtig poppenspel. Zie het randprogramma voor bijvoorbeeld het diner en de inleiding van Marion Bloem op 23 april!

Moluks/Indische zorgwoongroepen Amsterdam

In Jatopa, de Amsterdamse woonzorgvoorziening die onder meer twee Moluks/Indische woongroepen bevat, is weer een kamer beschikbaar. Mocht u mensen kennen die 24-uurs zorg nodig hebben, attendeer hen hierop. Zie ook het filmpje en verdere informatie. U kunt ook contact opnemen met Ella van der Slikke op (020) 756 00 49 of via evanderslikke@amstelring.nl

Indomania

Natuurlijk mag u op 19 april Indomania niet missen. Zie hier het wervelende, taboedoorbrekende programma dat het reeds verouderde affiche overstijgt. Misschien zijn alleen al Reggie Baay en Gustaaf Peek voldoende reden om te gaan. Of misschien de voorstelling van Shusaku Takeuchi en Nippy Noya, de films van Joshua Oppenheimer, de harp van Lavinia Meyer of de jazz van Monica Akihary? Ga!

Kruit! in Bronbeek

Op 19 april neemt Museum Bronbeek deel aan de Nationale Museumdag, waardoor u bijvoorbeeld gratis de voorstelling Kruit! kunt zien, die daar om 14.30 uur begint! Lid van ons Comité van Aanbeveling Rocky Tuhuteru zal de voorstelling samen met historicus Ron Habiboe inleiden.

Sang Penari

Eveneens op 19 april kunt u naar de Indonesische speelfilm Sang Penari die het indoFILMcafe om 19.30 uur in de Nijmeegse DROOMvilla LUX vertoont. Zie hier.

Moesson archief

Zin in artikelen uit vroegere Moessons? Duik dan het online archief in, gratis! U hoeft slechts uw emailadres te geven. Zie hier. U kunt zich via die link trouwens ook abonneren. Leuk blad!

PELITA

Leukste uitje van Overijssel

Dierenpark Taman Indonesia is dit jaar uitgeroepen tot het Leukste uitje van Overijssel! Heerlijk om u in het lentezonnetje in de kop van Overijssel zich samen met de kinderen of kleinkinderen toch even in Indië te wanen. Zie de foto's op de site.

Stichting Moluks Historisch Museum

Kent u de nieuwsbrief al van de Stichting Moluks Historisch Museum? Hierbij het April-nummer.

Indisch Herinnerings Centrum

Hier vindt u de nieuwsbrief van het Indisch Herinnerings Centrum, mocht u deze nog niet hebben ontvangen.

Indische Eettafels

Voor de komende Indische Eettafels van Pelita kunt u hier kijken. Vergeet niet te reserveren!.

Indische Eettafel Amersfoort

Zowel deze foto als die hier boven zijn van Cees Wouda en gemaakt tijdens de nieuwste Indische Eettafel van Pelita, in Amersfoort. Daar is slechts plaats voor 40 gasten, maar ze eten wel in stijl...

The Party's over

Weet u nog wel? Eurosongfestival 1976... Onze nationale trots Sandra Reemer! Zie hier het filmpje. Op 19 april schittert ze tijdens Indomania in De Melkweg.

Java Post

In de vermaarde Java Post van Bert Immerzeel vindt u onder meer artikelen over de schokkende geschiedenis van Prambon Wetan, over de enorme vliegramp van 1957 in Nieuw-Guinea of over de opwinding over de staf van Prins Diponegoro. Zie hier.

Theater na de Dam

Bestel binnenkort uw kaarten voor Theater na de Dam, c.q. de meer dan vijftig voorstellingen in het land die alle op 4 mei om 21.00 uur beginnen en in het teken staan van de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld in Carré, waar Hadewych Minis vorig jaar zo'n indruk maakte, treden straks Wende Snijders en Typhoon voor u op! Zie hier.

 

Theater na de Dam vindt dit jaar voor de zesde keer plaats en is een initiatief van Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen, beiden theatermaker en filosoof. Bo heeft bovendien Indische roots.

Stuur een email naar info@pelita.nl als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.