Vrijwilligerswerk

Pelita heeft een lange traditie in het werken met vrijwilligers.
Inmiddels zijn al meer dan 200 vrijwilligers in verschillende projecten actief. De vrijwilligers zijn van Indische of Molukse afkomst of hebben kennis van en affiniteit met de cultuur. Naast diverse regionale vrijwilligersoverleggen, treffen alle vrijwilligers van Pelita elkaar jaarlijks tijdens de landelijke vrijwilligersdag.
Wat doen vrijwilligers van Pelita zoal?

  • Masoek Sadja's: meehelpen met de organisatie van deze inloopmiddagen
  • Pelita Informatie Lijn: telefonische informatie geven over diverse nieuwe initiatieven van Pelita
  • Website ondersteuning: verantwoordelijk voor bepaalde onderdelen binnen de verschillende websites van Pelita.
  • Administratieve en organisatorische werkzaamheden: assistentie van vrijwilligers op piekmomenten op het kantoor van Stichting Pelita.

Wilt u meer weten over de achtergrond van vrijwilligerswerk bij Pelita, klik dan >>hier.

De veelheid aan activiteiten die Stichting Pelita aanbiedt is alleen maar mogelijk door de grote groep (bijna 300) betrokken vrijwilligers. Ze zijn vaak zeer bescheiden en doen dat ´gewoon´. Wij waarderen ze bijzonder en zullen gaan daarom vanaf nu steeds weer een paar vrijwilligers aan u voorstellen. Lees >>hier de eerste bijdrage.

Soms gaan vrijwilligers na verloop van tijd weer hun eigen weg en nemen wij afscheid. Petra van Geenen heeft zich jarenlang voor Pelita ingezet en richt zich nu op nieuwe doelen, zie >>hier een impressie van haar afscheid.

Het project Gotong Royong Zwolle is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2017. Het is mogelijk om in de maand juni uw stem uit te brengen voor dit project en wie weet ontvangt dit initiatief dan op 30 juni een publieksprijs. Lees >>hier hoe u kunt stemmen. Wilt u meer weten over het project Gotong Royong, lees dan de folder.

Ook de Indische Eettafel Den Haag, een van de andere projecten van Pelita is genomineerd voor een prijs. Hier gaat het om de Lenteprijs van Den Haag. In het artikel leest u meer over deze prijs.

Op 17 juli 2017 verscheen een artikel in het Algemeen Dagblad over het Gotong Royong-project in Den Haag.


VACATURE VRIJWILLIGER VOORLICHTING

Stichting Pelita is vaak met een stand aanwezig op bijeenkomsten als regionale Pasar Malams en verschillende herdenkingen of zorg- en vrijwilligersmarkten. Voor deze gelegenheden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die in een stand informatie over Pelita wil geven. In de profielbeschrijving staat meer informatie over de personen die wij zoeken. Op dit moment zijn wij met name op zoek naar iemand die tijdens de herdenkingen in Bronbeek aanwezig kan zijn. Het is daarom zeer gewenst wanneer iemand uit de regio Arnhem hiervoor beschikbaar is. Klik >>hier voor de profielbeschrijving. Heeft u nog vragen? Mail dan naar: vrijwilliger@pelita.nl

 


Wilt u meer informatie, vul dan hier het formulier in.