Uit het oog

Om een bericht toe te voegen kunt u een formulier invullen, klik hier om naar het formulier te gaan.

Berichten

Door Ine de Jong op 18 juli 2017

Als ik denk aan vervlogen tijden, komt er heel vaak de herinnering aan de tijd, na 't kamp, dat wij weer ons huis aan de Nassau Boulevard (Batavia) hadden betrokken, en dat m'n vriendin, na het middagdutje, buiten stond te wachten op mij en wij samen gingen rolschaatsen. Haar naam was Bea Fermin. Als u iets weet over haar, laat het mij dan weten. Ik ben Ineke de Jong, nu Ine en ben 83 jaar. Alvast hartelijk dank.

Door H. Dekker op 10 juli 2017

In het kader van een WUBO afwijzing, ben ik op zoek naar getuigen op de moord van dhr. Kubil in de Bersiapperiode 1945/1946. Dhr.Kubil (ik weet niet of ik de naam juist spel) woonde bij de familie Jansen in, een gezin bestaande uit moeder en n.a.w. drie kinderen, aan de Gangspoor 9, een zijstraat van de Defensielijn van de Bosch.
Wij woonden schuins t.o. de familie Janssen vlak bij de spoorbaan. Ik was een jaar of negen en met andere kinderen voor het huis van de familie Jansen aan 't spelen. Ik zag dhr. Kubil wegrennen achtervolgd door een Indonesiër en voor het huis werd hij afgeslacht. Wie kan mij verder helpen? Voor reacties: dhr. Henk Dekker, Belverderebos 161, 2715 VJ Zoetermeer, 079-3610569 of 06-33910111.

Door Lotte ter Poorten op 3 juli 2017

Mijn vader, Kees ter Poorten, is opgenomen in een verzorgingstehuis met Alzheimer. Hij kan zich zijn kampperiode nog wel herinneren. Voor hem ben ik op zoek naar mensen die bij hem in het kamp hebben gezeten te weten het 15e bat te Bandoeng. Mijn vader is van 20 oktober 1933. Ik wil hem helpen. Alvast bedankt.

Door Ava Kroon op 15 juni 2017

Hallo, ik ben Ava Kroon uit Den Haag (vroeger was mijn voornaam Ada). Ik ben op zoek naar mijn vriendin Elin Wieffering, met wie ik een mooie tijd beleefd heb in Den Haag. We gingen regelmatig samen dansen en ze kwam ook vaak bij ons thuis. Helaas is het contact op een gegeven moment verloren gegaan. Elin woonde destijds aan de Regentesselaan in Den Haag en later aan de Burgemeester Patijnlaan. Daarna heb ik haar uit het oog verloren. Ik zou graag weer met Elin in contact komen. Wie kent haar verblijjfplaats of andere nuttige informatie over haar? Alle info is welkom; bij voorbaat hartelijk dank, Ava Kroon.

Door Eleonora op 15 juni 2017

Op 4 april jl. had ik een ontmoeting in het gemeenrhuis van Bussum met een vriendelijke man.
Hij was in gezelschap van zijn vader, die in Huize Patria woont.
Ik had mijn kleine hond bij mij.
Ik vergat te vragen naar zijn naam.
Wij hadden een heel aardig gesprek en zou hem graag nog eens ontmoeten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next