Home

ONZE WEBSITE IN DE STEIGERS

U hebt het vast al gezien: onze website staat in de steigers. We hopen zo snel mogelijk met de verbouwing klaar te zijn!

 

KJBB-DAG PELITA

Zaterdag 29 september 2018 houdt Stichting Pelita de jaarlijkse KJBB-dag op Bronbeek.

Onder meer met de schrijvers Reggie Baay en Han Deibert evenals een theatergezelschap onder leiding van Arnaud Kokosky Deforchaux met hun voorstelling "Ajo, vertel!".

Piet Gasper verzorgt de muzikale omlijsting.

Zie hier de uitnodiging.

 

SYMPOSIUM

Op 6 oktober opent minister Paul Blokhuis (VWS) het symposium voor wederzijdse erkenning en verzoening 'Trauma, Recogniton and Reconciliation after Violent Conflict'. Dit, op initiatief van Stichting Dialoog Nederland-Japan-Indonesië, in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum en kenniscentrum Arq.

De voertaal is Engels.

Zie de uitnodiging.

En zie de lijst met sprekers, het programma en het aanmeldformulier.

Dit symposium vindt plaats in Sophiahof, Sophialaan 10, 2514JR Den Haag.

 

GERDY VAN BELLEN, NIEUW LID RAAD VAN BESTUUR ARQ

Per 1 september jongstleden is drs. Gerdy van Bellen benoemd tot lid van de raad van bestuur bedrijfsvoering van Arq Psychotrauma Expert Groep. Samen met Jan-Wilke Reerds en Ate Osinga vormt zij de raad van bestuur. 

Gerdy van Bellen is sinds 2013 werkzaam als directeur van het Instituut voor Psychotrauma (IVP), één van de partners in Arq. Het laatste jaar was zij samen met mededirecteur Caroline Six verantwoordelijk voor zowel het IVP als Stichting Impact. Voorheen was zij onder andere werkzaam bij Ahold en als zelfstandig organisatieadviseur en interim manager.

Arq Psychotrauma Expert Groep is in 2007 opgericht om de kennis en expertise op het werkveld van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma te bundelen. In de afgelopen jaren groeide Arq uit tot landelijk psychotrauma expert; van onderzoek tot beleidsadvies en opleidingen tot hoog specialistische traumazorg.

Partners in Arq zijn onder andere Stichting Pelita, Stichting Centrum ’45 en het Instituut voor Psychotrauma (IVP).

TEASER

Hier vindt u de teaser van de documentaire 'Achter elk zwijgen zit een verhaal', die in het kader van ons 70-jarig bestaan is gemaakt!

 

DIGITALE NIEUWSBRIEF

Onze meest recente nieuwsbrief vindt u hier.

Mogelijk kunt u vanwege de overgangssituatie - qua website en servers - niet alle bijlagen openen. Geen zorg: deze vindt u integraal in dit addendum.

Mocht u deze gratische digitale nieuwsbrief voortaan willen ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via info@pelita.nl.

 


Jubileumfeest 70 jaar Pelita

Op 22 november vond in Theater Diligentia in Den Haag de feestelijke jubileumbijeenkomst plaats ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Pelita. >>Lees meer

 STICHTING PELITA 70 JAAR
Op 17 november is het 70 jaar geleden dat Pelita werd opgericht. Lees meer>>

Er zijn geen berichten gevonden.


De oorlog met Japan en de onafhankelijkheidstrijd veroorzaak­ten een ware volksverhui­zing uit Nederlands-Indië. Voor ruim 300.000 Indische Nederlanders en Molukkers zat er niets anders op dan hun heil in Nederland te zoeken.

Dat bleek niet eenvoudig. Van een warm welkom was geen sprake. Het was ieder voor zich.

Op 17 november 1947 werd op particulier initiatief een stichting opgericht om te helpen.

 

Comité van aanbeveling:
Marion Bloem, Adriaan van Dis, Wieteke van Dort, Boudewijn de Groot, Ernst Jansz, Yvonne Keuls, Liesbeth List, Willem Nijholt, Winnie Sorgdrager, Rocky Tuhuteru en Hans Wijers.

English introduction